Hotel Moskva

Hotel Moskva, Beograd – Nove cijene za 2022.

Jedan od najistaknutijih simbola Beograda

 

Hotel Moskva, arhitektonski dragulj ruske secesije, zauvijek je promijenio izgled Beograda i ubrzo postao omiljeno mjesto susreta beogradske, balkanske i svjetske elite.

Otvoren 1908. godine, bio je poznat kao mjesto gdje se stvarala povijest ovog dijela svijeta. Preživio je dva svjetska rata, osam državnih sustava i postao najistaknutiji simbol Beograda, ali i najveći šarmer domaće ugostiteljske scene. Kad bi samo zidovi moskovske palače mogli govoriti, čuli bismo sjajne priče o vječnoj ljubavi, diplomatskim strategijama i pregovorima, inspirativnim umjetnicima, piscima dobitnicima Nobelove nagrade, kraljevskim događajima, cjelonoćnim razgovorima... Možda bi otkrili mnoge tajne koje su mogli čuti tijekom posljednjih 114 godina.

 

U povijesti dugoj više od stoljeća, ovaj povijesni hotel i njegova poznata kavana ugostili su preko 40 milijuna gostiju, a ovdje je noć provelo preko 4,5 milijuna ljudi. Stoga se s pravom može reći da je hotel Moskva najveći i najgostoljubiviji domaćin u cijeloj regiji.

Hotel Moskva je u suradnji s InSky-em implementirala poslovno rješenje ContactInSky bazirano na platformi Microsoft Dynamics 365 dizajniranom i prilagođenom potrebama modernog rezervacijskog centra. InSky rješenja integrirana s online booking i Prosoft PMS sustavom omogućila su efikasno upravljanje cjelokupnim prodajnim procesom uz mogućnost naprednog izvještavanja u realnom vremenu što je u konačnici rezultiralo unaprjeđenjem odnosa s gostima te povećanjem ukupnih prihoda.

 

 

 

“Hotel Moskva oduvijek je bila predvodnica novih rješenja u hotelskom poslovanju u Republici Srbiji. Potvrda navedenog najbolje se očituje našim odabirom naprednih rješenja tvrtke InSky za digitalizaciju prodajnih poslovnih procesa čime smo postavili gosta u središte našeg poslovnog sustava što predstavlja novitet na našem tržištu.“

Marija Ostojić

Direktorica prodaje

Hotel Moskva

 

 

TourismInSky rješenje optimizirano organizaciji Hotela Moskva

TourismInSky rješenje u centralno mjesto postavlja gosta, njegove potrebe i aktivnosti. Rješenje je omogućilo bržu i transparentniju komunikaciju s gostima time što agenti imaju cjelokupni uvid u prijašnju komunikaciju s gostom, njegove rezervacije i interese što uvelike olakšava prodajni proces. Povećala se učinkovitost i efikasnost agenata te je poboljšana komunikacija i zadovoljstvo gosta.

“Hotel Moskva oduvijek je bila predvodnica novih rješenja u hotelskom poslovanju u Republici Srbiji. Potvrda navedenog najbolje se očituje našim odabirom naprednih rješenja tvrtke InSky za digitalizaciju prodajnih poslovnih procesa čime smo postavili gosta u središte našeg poslovnog sustava što predstavlja novitet na našem tržištu.“ - rekla je Marija Ostojić, direktorica prodaje Hotela Moskva.

Integracija s Online booking sustavom i Prosoft PMS sustavom

Integracijom je omogućena sinkronizacija ponuda i rezervacija u sklopu ContactInSky aplikacije i CRM platforme. Pojednostavljen je i olakšan proces izrada ponuda iz sustava u ovisnosti o raspoloživosti smještajnih jedinica.

Dodatne prednosti integracije su: usredotočenost na gosta, orijentiranost na konverziju u odnosu poslanih ponuda i realiziranih rezervacija, mogućnost odabira više jezika i valuta, mogućnost postavljanja raznovrsnih tarifnih planova, mogućnost upravljanja različitim popustima i dodatnim uslugama te jednostavnost korištenja platforme u cjelini.

 

 

 


vrh stranice